Lekker fit!

Rotterdam lekker fit!

De gemeente Rotterdam zet zich met Rotterdam Lekker Fit! in voor gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Kinderen krijgen op de Lekker Fit! basisscholen bijvoorbeeld drie tot vijf keer per week gymles van een vakdocent. Daarnaast is er tijdens lessen aandacht voor gezonde voeding, water drinken en is een schooldiëtist aanwezig.

 

Sport en voeding

De Gouden Griffel is een Lekker Fit school. Dit houdt in dat de kinderen 3 keer per week een sport moment hebben en er veel aandacht is voor de gezondheid en de voeding. Naast onze school staat een mooie gymzaal waar alle leerlingen gymlessen krijgen. De gymlessen worden gegeven door een HALO-opgeleide vakdocent.

Fruit en groente in de pauze! 

Omdat alle leerlingen overblijven heeft iedereen elke dag brood bij zich. Onze school is een Lekker Fit school en daarom is gezond eten voor ons belangrijk. Tot 12:00 uur drinken wij water en eten wij alleen groente en fruit (denk ook eens aan stukken komkommer, snacktomaatjes, stukjes wortel of paprika). 

De kinderen eten dus tijdens de kleine pauze (rond 10:00)  iets kleins en dat mag alleen bestaan uit fruit of groente en als drinken water. Wat u uw kind(eren) meegeeft als lunch is vrij, maar het zou fijn zijn als u met de lunch ook iets gezonds meegeeft. 

Omdat ze om 10:00 uur iets kleins eten, is het belangrijk dat uw kind(eren) voordat ze naar school komen ontbijt gegeten heeft/hebben. Zonder een ontbijt kan uw kind zich niet concentreren tijdens de lessen.

Lekker fit op school

Wij streven ernaar om alle kinderen een gezonde levensstijl aan te leren, zowel op het gebied van sport en bewegen als gezonde voeding. Dit proberen wij te bereiken aan de hand van onderstaande punten.

Gymles
Bij ons krijgen kinderen een aantal keer per week bewegingsles van een vakleerkracht gym, dit begint al bij de peuters.
Peuters: één keer per week gymles
Groep 1 & 2: twee keer per week gymles
Groep 3 & 4: drie keer per week gymles
Groep 5 en 6: twee keer per week gymles en een zwemles
Groep 7 en 8: drie keer per week gymles

Lekker fit week
In deze week krijgen de kinderen verschillende lessen aangeboden over gezonde keuzes, zowel in de klas als in de gymlessen, onderdeel hiervan zijn de Koningsspelen.

Diëtiste

Aan het begin van het schooljaar krijgen de kinderen een lekker fit test, op basis van de metingen krijgen we een overzicht van hoe lekker fit de kinderen zijn. Bij een slechte score worden de ouders geïnformeerd. Vanuit Lekker Fit
Met de voedingsdeskundige wordt er gekeken naar de leefstijl van de kinderen en wat hierin mogelijk verbeterd kan worden. 

Trakteren

Natuurlijk vindt elk kind het leuk om te trakteren als hij of zij jarig is, maar dat hoeft niet met enorme zakken snoep. Klein is oké en één is genoeg! 

Denk ook eens aan leuke gezonde traktaties! Voor inspiratie kunt u bij de ingang kaarten meenemen met voorbeelden, kijken op www.gezondtrakteren.nl en ook op Pinterest kunt u veel simpele en leuke ideeën vinden

Voedingsbeleid

Op de Gouden Griffel willen we gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken. Op deze manier dragen we bij aan een goede ontwikkeling van de leerlingen. Samen met ouders/ verzorgers zorgen we voor gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch. We verplichten niets hierin, maar bedenk wel dat gezonde voeding meehelpt met het concentreren en dus het leren.

 

Hoe kunnen we u helpen?

Laat het ons weten!